Upacara Angkat Sumpah Untuk Pelajar Pascasiswazah Baru Semester 1, 2017/2018 | SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
» BERITA » Upacara Angkat Sumpah untuk Pelajar Pascasiswazah Baru Semester 1, 2017/2018

Upacara Angkat Sumpah untuk Pelajar Pascasiswazah Baru Semester 1, 2017/2018

26 September 2017 - seramai 997 pelajar pascasiswazah baru untuk semester 1, 2017/2018 telah menyertai upacara mengangkat sumpah di Dewan Utama, Pusat Kebudayaan Sultan Salahuddin Shah, UPM. Majlis  dirasmikan oleh YBhg. Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris, Naib Canselor UPM. Kumpulan baru ini terdiri daripada pelajar tempatan dan antarabangsa dari lebih 30 buah negara. Turut hadir ialah YBhg. Prof. Dr. M. Iqbal Saripan, Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa), YBhg. Encik Muzaffar Shah, Timbalan Ketua Pustakawan Sultan Abdul Samad, dekan fakulti, pengarah institusi, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Persatuan Pelajar Antarabangsa UPM (UPMISA) dan Kumpulan Sokongan Peer (PSG).

Seperti yang dinyatakan, objektif utama upacara deklaratif ini adalah untuk mengeratkan ikatan dan meningkatkan tahap komunikasi antara jawatankuasa pengurusan universiti dan pelajar pascasiswazah yang baru.

Sebelum majlis berakhir, timbalan dekan Sekolah Pengajian Siswazah memberikan taklimat dan penjelasan mengenai perkara yang meliputi perspektif berikut: Akademik, Tesis, Hal Ehwal Pelajar, Sokongan Pembelajaran, Bantuan Kewangan dan Mobiliti.

Acara bermula pukul 8.00 pagi dan berakhir pada tengah hari.

Upacara Mengangkat Sumpah

Tarikh Input: 12/10/2017 | Kemaskini: 26/09/2018 | azimin