Bengkel Tesis Dan Penulisan Kertas Ilmiah Menggunakan Teknik KSI | SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
» BERITA » Bengkel Tesis dan Penulisan Kertas Ilmiah Menggunakan Teknik KSI

Bengkel Tesis dan Penulisan Kertas Ilmiah Menggunakan Teknik KSI

Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Sekolah Pengajian Siswazahnya (SGS) telah mengadakan bengkel 2 hari bertajuk, "Tesis dan Penulisan Kertas Ilmiah Menggunakan Teknik KSI" pada 28 & 29 Ogos 2017 di Bilik Putra Sarjana 1, Sekolah Pengajian Siswazah 1 , UPM.

Penulisan Kertas Tesis dan Ilmiah Menggunakan KSI Teknik Bengkel terdiri daripada dua kursus dan termasuk dalam penilaian dan sijil telah diberikan kepada mereka yang mengikuti kedua-dua bengkel.

Objektif bengkel ini adalah untuk membolehkan pelajar pascasiswazah menjimatkan masa, meningkatkan kualiti penulisan tesis, menerbitkan kertas semakan dan penemuan penyelidikan serta mengurangkan tekanan perasaan. Teknik penulisan umum Pengenalan, kajian Sastera, Pengenalan, Bahan dan kaedah, Hasil, Perbincangan, dan Kesimpulan di bawah setiap eksperimen telah dijelaskan secara terperinci mengikut teknik dan sistem penulisan KSI (Rekod, Sequence, Importance) teknik dan penulisan  Ringkasan, Rekomendasi dan Abstrak telah dijelaskan. Hasil yang dijangkakan adalah untuk membolehkan pasca siswazah lulus tepat pada masanya (GOT) dan menerbitkan kertas kerja dalam jurnal yang bereputasi. Sasaran peserta ialah pelajar pascasarjana, staf akademik, rakan penyelidik, rakan pasca doktoral.

Penceramah bengkel ini ialah Dr. Md. Kamal Uddin dan Assoc. Prof. Dr. S. M. Nurul Amin. Yuran penyertaan adalah sebanyak RM120 seorang.

Tarikh Input: 12/10/2017 | Kemaskini: 16/10/2017 | azimin

PERKONGSIAN MEDIA

SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 4225
03-9769 4225
-
WWGJGAa:06:04