Graduan Aspire Career Fair 2019 | SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
» BERITA » Graduan Aspire Career Fair 2019

Graduan Aspire Career Fair 2019

Universiti Putra Malaysia baru-baru ini telah mengambil bahagian dalam Graduan Aspire Career Fair 2019 yang diadakan di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC) dari 13 - 14 Julai 2019. Sekolah Pengajian Siswazah dan 3 fakulti lain mewakili UPM di dua acara itu dan gerai pameran mereka telah dikunjungi lebih kurang 500 pelawat yang berminat untuk mengikuti Ijazah Sarjana dan PhD dalam pelbagai bidang pengajian.

Acara ini menawarkan peluang untuk pelawat bertemu dan berangkaian dengan lebih daripada 100 majikan terkemuka di Malaysia. Ini memberikan mereka peluang untuk berhubung dengan syarikat-syarikat korporat terbaik Malaysia. Bukan hanya itu, bagi yang berminat untuk mengejar pendidikan mereka dalam pengajian pascasiswazah juga akan dapat menerima maklumat yang diperlukan dari universiti-universiti yang mengambil bahagian. Terdapat juga banyak aktiviti dan persidangan yang menarik.

Antara platform yang terdapat di dalam pameran ini:

• Pameran Kerjaya dan Pengajian Siswazah: Sebuah platform yang menarik untuk majikan dan yang mempunyai bakat untuk mendapatkan pekerjaan.
  • Persidangan ASPIRE 500: Sebuah forum yang menyaksikan CEO berkongsi pandangan mereka mengenai industri pekerjaan dan perbahasan mengenai isu semasa.
  • ASPIRE + Event Networking: Sebuah platform untuk mengumpulkan pelawat dan majikan syarikat untuk bertukar idea dalam suasana yang santai.
  • ASPIRE Lounge: Ikon inspirasi berkongsi pengalaman mereka dan memberikan pandangan mengenai perjalanan hidup mereka untuk berjaya.

Tarikh Input: 17/09/2019 | Kemaskini: 15/10/2019 | azimin

SXDcWAq~