Lawatan Dari University Of Hong Kong (HKU) | SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
» BERITA » Lawatan dari University of Hong Kong (HKU)

Lawatan dari University of Hong Kong (HKU)

Pada 20 September 2018, Universiti Putra Malaysia melalui Sekolah Pengajian Siswazah telah mengadakan sesi perkongsian bertajuk "Penyelidikan dan Pendidikan Pascasiswazah di HKU & Belajar dan Hidup di HKU" dengan kerjasama The Hong Kong University (HKU). Acara itu diadakan di Bilik Putra Sarjana, Sekolah Pengajian Siswazah, UPM.

Sesi perkongsian tersebut disasarkan pada penyelia yang berminat untuk mempelajari amalan terbaik dalam pengawasan RPG di HKU dan juga pelajar Sarjana yang berminat untuk meneruskan penyelidikan di HKU.

Objektif sesi itu diadakan adalah untuk meningkatkan kemahiran penyeliaan dan menyampaikan maklumat berguna kepada pelajar yang mungkin berminat untuk menyambung MPhil / PhD di HKU.

Penceramah-penceramahnya adalah Profesor Chye Mee Len (Dekan Sekolah Pengajian Siswazah, HKU) & Miss Lim Wey Wen (pelajar PhD Malaysia, Sekolah Kesihatan Awam, HKU).

Tarikh Input: 24/09/2018 | Kemaskini: 26/09/2018 | azimin

SXEYNAl~