Seminar SpringerNature Talk / Bengkel Penyelidikan | SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
» BERITA » Seminar SpringerNature Talk / Bengkel Penyelidikan

Seminar SpringerNature Talk / Bengkel Penyelidikan

Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Sekolah Pengajian Siswazahnya (SGS) telah mengadakan seminar bertajuk "SpringerNature Talk / Bengkel Penyelidikan  " pada 14 Julai 2017 di Dewan Kuliah Utama (DKU), Fakulti Bioteknologi & Sains Biomolekul, UPM .

Seminar itu mensasarkan pada penyelidik awal atau kurang berpengalaman seperti pelajar Masters & PhD atau penyelidik atau kakitangan yang tidak mempunyai banyak pengalaman dalam penyelidikan dan penerbitan. Para peserta telah belajar lebih mendalam mengenai aktiviti SpringerNature dan kebaikannya serta bagaimana untuk meningkatkan ketepatan penyelidikan dan kredibiliti pengarang dengan menerbitkannya kepada komuniti penerbitan terkemuka.

Penceramah  seminar itu ialah Encik Hazman Aziz, seorang pustakawan akademik  terlatih, yang telah menerbitkan beberapa artikel di perpustakaan dan bidang sains malumat. Beliau telah mencipta pengalaman profesionalnya dari pustakawan akademik kepada profesional dalam industri penerbitan dalam sesuatu tempoh dan menjalinkan perkongsian dengan universiti dan komuniti ilmiah.

Penyertaan adalah percuma untuk ahli akademik dan pelajar UPM.
Tarikh Input: 12/10/2017 | Kemaskini: 13/10/2017 | azimin

PERKONGSIAN MEDIA

SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 4225
-
SXFYTAK~