Ucapan Ketua Pegawai Eksekutif MTDC-UPM 2017 | SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
» BERITA » Ucapan Ketua Pegawai Eksekutif MTDC-UPM 2017

Ucapan Ketua Pegawai Eksekutif MTDC-UPM 2017

Program Ucapan Ketua Pegawai Eksekutif MTDC-UPM 2017 dianjurkan oleh UPM Sekolah Pengajian Siswazah, dengan kerjasama Malaysian Technology Development Corporation Sdn. Bhd. (MTDC), acara itu telah diadakan pada 27 September, 2017 di Bilik Putra Sarjana 1, Sekolah Pengajian Siswazah.

Objektif program antaranya (a) mengiktiraf, memberi ganjaran dan memberi dorongan kepada pelajar-pelajar yang berpelajaran tinggi. (B) menawarkan nilai tambahan kepada universiti-universiti tuan rumah untuk menggalakkan dan memberi ganjaran inovasi yang bole dikomersialkan dan idea-idea pasaran dan produk.

Secara keseluruhan, dua penceramah terlibat iaitu, yang pertama ialah Encik Ar Jazlan Norman dimana ceramahnya tertumpu pada faedah yang boleh diperoleh daripada mengintegrasikan pelbagai kemahiran dan pendedahan dalam pelbagai aspek. Seorang arkitek dengan profesion, kepakaran profesionalnya  banyak dirangsang oleh gabungan profesional serta pengalaman yang diperoleh di seluruh dunia. Syarikatnya, Jazlan Azmi Architects Sdn. Bhd (JAA), sebuah syarikat arkitek profesional menjalankan perniagaan seni bina, perancangan serta reka bentuk dalaman.

Penceramah kedua ialah Puan Wan Sabariah Shuib dari Nature Profusion Sdn. Bhd. Penyampaiannya memberi tumpuan kepada Pembuatan Produk Antiseptik dan Disinfektan Mesra Alam. Nature Profusion Sdn. Bhd adalah syarikat berputar untuk mengkomersialkan teknologi anti-MRSA tumbuhan dan herba yang diperoleh dari Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM).

Para peserta acara tersebut terdiri daripada pelajar tempatan dan antarabangsa dari pelbagai negara.

Seluruh acara termasuk sesi Soalan dan Jawapan (Q & A) bermula jam 2.00 petang dan berakhir pada jam 5.00 petang

 


Encik. Ar jazlan menyampaikan ucapannyaPuan. Wan Sabariah Shuib turut menyampaikan ucapannya

Tarikh Input: 12/10/2017 | Kemaskini: 12/10/2017 | azimin

PERKONGSIAN MEDIA

SEKOLAH PENGAJIAN SISWAZAH
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 4225
-
SXFYSA2~